O imensă păpușă gonflabilă reprezentând capul președintelui Donald Trump, pe jumătate scufundată, a fost instalată vineri într-un râu din nord-estul Franței, Moselle, pentru a denunța pozițiile sale față de schimbările climatice, în cadrul unui festival de arte digitale Constelații, relatează AFP.

papusa TrumpFoto: Captura YouTube

”Ideea este de a-l face pe Trump să tacă, dar continuă să vorbească, foarte sigur pe el”, a explicat artistul Jacques Rival.

Instalația, denumită ”Totul este bine”, va rămâne pe râu până pe 7 septembrie în Metz și ”îl arată pe Trump în timp ce se scufundă, dar continuă să vrea să fie singur împotriva tuturor, să vrea să acționeze împotriva interesului comun”, a adăugat el.

Capul, mare de 6 metri și făcut din PVC pictat, este mereu umflat datorită unui sistem de suflante.

Noaptea, un joc de lumini va crea o ”atmosferă de securitate”, potrivit autorului.

Coloana sonoră va fi asigurată de discursul lui Trump din 2017, când Statele Unite s-au retras din acordul privind clima de la Paris, trucat pentru a părea că liderul de la Casa Albă vorbește din apă. Din gura sa, de sub apă, ies bule de aer.

Un buton este instalat pe platformă, sub pod, pentru a incita trecătorii să îl reducă pe Trump la tăcere sau să îl facă să spună cuvinte incomprehensibile.