Misiunea Coreei de Nord la ONU a acuzat miercuri Statele Unite că sunt "tot mai hotărâte să comită acte ostile" împotriva Phenianului, în pofida faptului că președintele american Donald Trump dorește tratative între cele două țări, informează Mediafax citând New York Times.

Trump pune piciorul in Coreea de Nord si da mana cu Kim Jong UnFoto: Captura YouTube

Misiunea a emis miercuri un comunicat în care a precizat că este în replică la acuzația lansată de SUA potrivit căreia regimul de la Phenian a încălcat limita la importurile de petrol rafinat, dar și la o scrisoare trimisă pe 29 iunie tuturor statelor membre ale ONU de către Statele Unite, Franța, Germania și Marea Britanie, prin care se solicita repatrierea muncitorilor nord-coreeni aflați în străinătate.

"Toate statele membre ONU vor trebui să rămână vigilente în legătură cu încercările deliberate ale Statelor Unite de a submina atmosfera pașnică creată, într-un mod deloc ușor, în Peninsula Coreeană ", se arată în declarație misiunii nord-coreene la Națiunile Unite.

Președintele american Donald Trump, care s-a întâlnit duminică cu liderul nord-coreean Kim Jong Un în zona demilitarizată dintre cele două Corei, a declarat că Washingtonul și Phenianul intenționează să reia discuțiile pe tema programului nuclear al Phenianului.

Liderul SUA și-a exprimat speranța că cele două părți vor reuși să încheie un acord.

Negocierile pe tema programului de înarmare nucleară a Phenianului au intrat în impas după summitul eșuat de la Hanoi din februarie, Coreea de Nord părând să nu fie dispusă să renunţe la programele de înarmare atomică şi balistică.