Sancțiunile impuse de Statele Unite împotriva liderului suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, sunt un atac asupra întregii națiuni, a transmis marți Ali Rabiei, purtător de cuvânt al Guvernului iranian, citat de Reuters, scrie Mediafax.

Javad ZarifFoto: Wikimedia Commons

„Sancționarea liderului suprem este un atac direct la adresa întregii națiuni. Această acțiune va spori unitatea cetățenilor iranieni”, a transmis Ali Rabiei prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter. De asemenea, purtătorul de cuvânt a transmis că dacă Statele Unite vor impune sancțiuni și împotriva lui Javad Zarif, ministrul de Externe iranian, vor demonstra că nu sunt interesate de negociere.

„Donald Trump pretinde că dorește să negocieze și în același timp impune sancțiuni asupra negociatorilor. Sancționarea lui Javad Zarif ar demonstra că declarațiile lui sunt superficiale și că îi este teamă de diplomație”, a transmis Rabiei.

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunțat luni că a impus noi sancțiuni împotriva Iranului, inclusiv împotriva liderului suprem al țării, ayatollahul Ali Khamenei.

Steve Mnuchin, secretarul Trezoreriei din SUA a transmis că și Javad Zarif va fi vizat de sancțiuni săptămâna aceasta.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a denunţat marţi reacţia "ofensatoare" a Administraţiei de la Teheran la propunerile sale de negocieri, avertizând că zone din Iran vor fi distruse în cazul unui eventual război.​