Theresa May a promis să stabilească un calendar pentru alegerea succesorului său după următorul vot în Parlament privind Brexitul în prima săptămână din iunie. Boris Johnson, personajul identificat precum chipul campaniei pentru ieșirea Marii Britanii din UE, a spus joi că va candida pentru a o înlocui pe Theresa May la conducerea Partidului Conservator, relatează Reuters.

Foto:

Prim-ministrul Theresa May va stabili un calendar pentru plecarea sa la începutul lunii iunie, după ultima sa încercare de a trece prin Parlament acordul său de Brexit, asta însemnând că lupta pentru candidatură este posibil să aibă loc în timpul verii. May a declarat de mai multe ori că va demisiona din funcție după ce Parlamentul britanic va aproba Acordul său de Brexit negociat cu liderii Uniunii Europene, după ce a fost respins de trei ori de Camera Comunelor.

„Voi candida, bineînțeles că voi candida. Nu cred că este un secret pentru cineva”, a declarat Boris Johnson.

Câștigătorul concursului pentru conducerea Partidului Conservator va ocupa, de asemenea, și funcția de prim-ministru al Marii Britanii și va prelua controlul asupra procesului de Brexit, care a lansat Marea Britanie în cea mai mare criză politică de la Al Doilea Război Mondial.