Marea Britanie este preocupată de escaladarea tensiunilor pe teme comerciale între Statele Unite și China, fiind de părere că nicio parte nu beneficiază de pe urma unui război comercial, a declarat o purtătoare de cuvânt a premierului britanic Theresa May, informează cotidianul The New York Times citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Vineri, Statele Unite au amplificat tensiunile prin majorarea taxelor vamale aplicate pentru produse în valoare de 200 de miliarde de dolari importate din China.

Majorarea de către SUA a taxelor vamale pentru bunuri importate din China a venit în mijlocul a două zile de discuții între negociatori din SUA și China menite să pună capăt unui război comercial între cele mai mari economii din lume.

"Am spus de mai mult timp că suntem preocupați de acest lucru și că în mod clar nimeni nu beneficiază de pe urma războaielor comerciale", a declarat purtătorul de cuvânt. "Discuțiile între cele două părți sunt în curs de desfășurare și sperăm că vor găsi o rezolvare pentru a evita escaladarea suplimentară".