Zeci de turişti americani și europeni care se aflau în vacanţă în Mongolia au rămas blocaţi într-un oraş din regiunea Ulgii din cauza unei epidemii de febră bubonică, după ce un cuplu a decedat în urma consumului de carne provenind de la un animal infectat, informează revista Forbes, citată de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Autoritățile mongole au confirmat moartea unui cuplu în districtul Ulgii situat în vestul țării, potrivit unui purtător de cuvânt al departamentului pentru situaţii de urgență, care a declarat că "rezultatele preliminare ale testelor arată că epidemia de febră bubonică a provocat moartea celor doi oameni".

Sâmbătă a fost confirmat faptul că turiştii provenind din SUA, Olanda, Elveția, Suedia și Germania erau încă blocaţi în zonă și au fost împiedicaţi să părăsească regiunea.

Potrivit cotidianului Siberian Times "cîteva zeci de turiști din întreaga lume au trebuit să-și modifice planurile de vacanță și acum așteaptă să vadă când li se va permite să părăsească orașul [din Ulgii]".

Turiștii au rămas blocați, în ciuda faptului că autoritățile locale din domeniul sănătății subliniază că "ei nu cred că situația este critică sau sunt aproape de o epidemie. Cu toate acestea, nu a fost anunțat un termen limită al carantinei, care în cel mai rău scenariu poate dura până la 21 zile".

În Uglii, mai mult de 150 de persoane care au intrat în contact cu cuplul decedat rămân "sub supraveghere". Cuplul, un bărbat de 38 de ani și soția sa de 37 de ani, s-au îmbolnăvit după ce au mâncat carne de la o marmotă contaminată. Bărbatul a murit la 27 aprilie, iar soția sa trei zile mai târziu. Ei au lasat în urmă patru copii.