Un colonel militar a fost împușcat marţi în timpul confruntărilor dintre forţele armate loiale preşedintelui Nicolas Maduro şi cele ale opoziției pe autostrada Francisco Fajardo, a anunţat pe Twitter ministrul Apărării din Venezuela, Vladimir Padrino, potrivit CNN.

Lupte de strada in VenezuelaFoto: Captura YouTube

"Momentan la intrarea în sala de operație. Consider că liderii politici din opoziție sunt responsabili ", a scris Padrino pe Twitter în limba spaniolă, citează Mediafax.

Alte 52 de persoane au fost rănite în aceste confruntări și au fost transportate la un spital din Caracas, potrivit lui Magia Santi, președintele Centrului Medical Salud Chacao. Dintre ceile 52 de persoane duse la spital 32 au fost rănite cu gloanțe din cauciuc, iar unul a fost rănit cu o armă de foc și transferat la centrul de sănătate din apropiere.

16 persoane au suferit leziuni traumatice şi trei prezentau dificultăți respiratorii. Ofițeri guvernamentali au vizitat spitalul pentru a verifica situația și a strânge informații, a declarat Santi pentru CNN.

Juan Guaido, liderul opoziției din Venezuela, a anunțat, într-o înregistrare postată de Twitter, că are sprijinul armatei și că începe „faza finală” a înlăturării lui Nicolas Maduro. ​„Armata a luat decizia corectă”, a spus Guaido, în spatele căruia se pot vedea persoane îmbrăcate în uniformă militară.

De partea cealaltă, Nicolas Maduro a susținut că a discutat cu șefi ai armatei care și-au exprimat „totala loialitate față de popor, Constituție și țară”. „Nervi de oțel!”, a comentat el.