Rusia va continua să intervină în alegerile din SUA timp de zeci de ani de acum înainte, a declarat luni secretarul de stat american Mike Pompeo, care a promis că Washingtonul va contracara eforturile Moscovei, scrie AFP.

Mike PompeoFoto: Flickr

În condițiile în care diplomația americană a denunțat în mod repetat intervenția Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016, în urma cărora Donald Trump a ajuns la putere, Mike Pompeo spune că se așteaptă la același tip de activități rusești ilegale și în 2020.

"Inutil să spun că (rușii - n.r.) au fost o amenințare la alegerile din 1974 și au intervenit în anii '80", a declarat secretarul de stat american, la un forum organizat de publicația The Hill. "Și trebuie să ne așteptăm ca acestea să continue până în 2050", a adăugat Mike Pompeo.

El a mai spus că președintele Trump le-a cerut să se concentreze "în totalitate" pe eforturile de a contracara interferențele rusești.

Echipa de campanie a lui Donald Trump a fost acuzată de complot cu Moscova în 2016, fapte negate de Rusia şi de preşedintele american. După o anchetă de 22 de luni, procurorul special Robert Mueller a ajuns la concluzia că nu a existat un astfel de complot.