Sute de protestatari au ieșit în stradă miercuri pentru a protesta împotriva președintelui Daniel Ortega, iar opoziția a declarat că zeci de oameni au fost arestați, scrie Reuters.

Proteste NicaraguaFoto: Captura YouTube

Autoritățile au fost prezente la protestul din capitala Managua, la care aproximativ 200 de cetățeni au participat. Un jurnalist a declarat că a fost reținut pentru câteva ore și un clip video a apărut online, cu arestarea acestuia.

Poliția a emis o declarație, insistând că nu au fost înregistrate incidente sau arestări în timpul "activițății neautorizate" de miercuri. În declarație era menționat faptul că 15 oameni au "primit avertismente și au fost transportați la domiciliu", dar nu au fost oferite alte detalii.

Mai multe agenții de presă, inclusiv ziarul național "La Prensa", au scris că oameni au fost arestați în timpul protestelor.

Ortega consideră aceste mișcări de stradă comploturi ilegale împotriva sa, în timp ce criticii îl acuză de abuzuri de autoritate. Guvernul a interzis protestul de miercuri, motivând că cei care l-au organizat au fost responsabili de tulburarea ordinii publice la protestele anterioare.