În fața haosului din jurul Brexitului, Biserica Anglicană invită credincioșii la un ceai și rugăciune pentru Regatul Unit în weekendul de pe 30 martie, ziua de după data planificată pentru ieșirea din Uniunea Europeană, relatează AFP.

BrexitFoto: Flickr/ www.inkmedia.eu

Sprijinită de către arhiepiscopii de Canterbury și York, inițiativa dorește ”adunarea și discutarea la o ceașcă de ceai și rugăciune pentru țara noastră și viitorul nostru”, spune Biserica Angliei într-un comunicat.

De asemenea, potrivit comunicatului, participanții trebuie să respecte ”pozițiile divergente”, în timp ce țara este în continuare divizată la trei ani de la referendumul în care 52% au votat pentru Brexit.

Theresa May va supune săptămâna aceasta pentru a treia oară votului deputaţilor acordul convenit cu UE şi respins de două ori de Camera Comunelor, în special din cauza clauzei de "backstop" pentru frontiera nord-irlandeză.

Dacă acordul trece în final de acest pas, Theresa May le va solicita liderilor europeni o scurtă amânare a Brexitului până la data de 30 iunie pentru a se putea adopta legislaţia necesară, iar dacă nici de această dată acordul nu trece de Camera Comunelor guvernul de la Londra va cere amânarea Brexitului pentru mai mult timp, cu condiţia ca şi liderii europeni să accepte acest lucru.

Cu toate acestea, președintele Camerei Comunelor, John Bercow, a spus că Guvernul britanic nu poate supune la vot în Parlament acordul de Brexit fără modificări.

”Dacă guvernul vrea să prezinte o nouă propunere care nu este aceeași sau substanțial aceeași (care a fost deja respinsă, n. r), atunci totul este în ordine”, a spus Bercow în fața deputaților.

”Dar guvernul nu poate reprezenta aceeași propunere sau substanțial aceeași cu cea care a fost respinsă săptămâna trecută cu 149 de voturi”, a mai spus Bercow.