Liderul Partidului Popular European, Manfred Weber și premierul ungar Viktor Orban s-au întâlnit marți, la Budapesta, însă nu au reușit să găsească o soluție la disputa care s-ar putea încheia cu excluderea partidului Fidesz din grupul PPE, relatează Mediafax citând site-ul agenției Dpa.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Vom continua discuțiile", a declarat Weber, în urma întâlnirii cu Viktor Orban.

Cincizeci și șase de membri ai PPE susțin excluderea sau suspendarea formațiunii lui Orban. Weber nu a informat dacă premierul Ungariei a acceptat condițiile impuse pentru rămânerea partidului Fidesz în PPE.

Relațiile între Viktor Orban și Bruxelles au devenit tensionate pe fondul poziției Ungariei privind imigrația. Acesta a fost criticat dur după lansarea unei campanii agresive împotriva preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, care este la rândul său membru PPE.

Orban a declarat pentru postul public de radio, vineri, că ar prefera să reformeze PPE și că ar transforma grupul într-o platformă anti-imigranți. Acesta a declarat că ia în considerare și retragerea din PPE, ai cărui membri se vor reuni pe 20 martie pentru a dezbate problema.