Capul Bisericii Ortodoxe Ruse a fost numit profesor onorific la Academia Rusă de Științe (RAS), anmunțul instituției venind la mai puțin de două săptămâni de când Kirill a spus că cei care folosesc telefoanele moderne riscă să ajungă sub controlul Anticristului, scrie Moscow Times.

HotNews.roFoto: Hotnews

Patriarhul Kirill primește titlul de profesor onorific pentru rolul său de ”marea popularizare pe care a făcut-o științei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a RAS, Svetlana Popova.

”Așa cum a spus Einstein, teoria relativității arată geniul Creatorului, și, în acest sens, nu există contradicții”, a spus Popova.

Liderul Bisericii ruse deține și titlul de profesor onorific la universitatea pentru cercetări nucleare din Moscova.

Dependența oamenilor de smartphone și, în general, de tehnologia modernă ar putea duce la venirea Anticristului, a avertizat patriarhul luna aceasta. Afirmația a stârnit un val de glume și scepticism în rândul utilizatorilor de rețele sociale din Rusia, în timp ce alții au răspuns chiar prin critici la adresa bisericii pe care au acuzat-o că slujește actualul regim politic.

Într-o intervenție la televiziunea de stat, Patriarhul Kirill a spus că utilizatorii de smartphone ar trebui să fie atenți atunci când folosesc astfel de dispozitive pentru că ele reprezintă un mijloc de a obține ”controlul global asupra umanității”.

”Anticristul este persoana care va ajunge la conducerea spațiului virtual al internetului controlând astfel întreaga umanitate”, a spus Kirill. ”De câte ori îți folosești telefonul sau alte gadget-uri, fie că îți place sau nu, fie că îți activezi locația sau nu, cineva poate afla unde ești, care sunt interesele tale și de ce anume te temi”, a mai comentat el.