Dependența oamenilor de smartphone și, în general, de tehnologia modernă ar putea duce la venirea Anticristului, a avertizat patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, potrivit BBC News. Afirmația a stârnit un val de glume și scepticism în rândul utilizatorilor de rețele sociale din Rusia, în timp ce alții au răspuns chiar prin critici la adresa bisericii pe care au acuzat-o că slujește actualul regim politic.

Patriarhul KirillFoto: Captura YouTube

Într-o intervenție la televiziunea de stat, Patriarhul Kirill a spus că utilizatorii de smartphone ar trebui să fie atenți atunci când folosesc astfel de dispozitive pentru că ele reprezintă un mijloc de a obține ”controlul global asupra umanității”.

”Anticristul este persoana care va ajunge la conducerea spațiului virtual al internetului controlând astfel întreaga umanitate”, a spus Kirill. ”De câte ori îți folosești telefonul sau alte gadget-uri, fie că îți place sau nu, fie că îți activezi locația sau nu, cineva poate afla unde ești, care sunt interesele tale și de ce anume te temi”, a mai comentat el.

”Dacă nu azi, poate mâine, tehnologia nu va oferi doar acces la informație, dar va permite și utilizarea acestei informații. Vă puteți imagina câtă putere se va concentra în mâinile celor care vor deține atâta informație despre ceea ce se întâmplă în lume? Un astfel de control, dintr-o singură sursă, prevestește venirea Anticristului”.

Reacțiile pe rețelele sociale nu au întârziat să apară. ”Biserica nu este împotriva științei și a progresului tehnologic, dar este îngrijorată de libertatea individului. Da, sigur”, a glumit un utilizator rus, pe twitter.

”Zâmbește. Anticristul urmează să își facă apariția în zbor”, a mai scris altul, pe twitter, însoțind postarea de imaginea Patriarhului care își face un selfie împreună cu alți clerici.

Patriarhul Kirill este un apropiat al președintelui Vladimir Putin, cel care a impus un regim restrictiv în ceea ce privește libertatea utilizatorilor de rețele sociale.

”Interzic utilizarea rețelelor internaționale în Rusia ca să ne ferească de venirea Anticristului”, a conchis un alt internaut.