Armata americană va extinde misiunea de susținere a securității de-a lungul graniței SUA cu Mexic până pe data de 30 septembrie, a anunţat luni Pentagonul, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Secretarul american al Apărării, Patrick Shanahan, a aprobat prelungirea ca răspuns la cererea Departamentului pentru Securitate Internă, a anunţat Pentagonul într-un comunicat.

La misiunea de frontieră sunt repartizați aproximativ 2.350 de soldați. Mobilizarea a fost autorizată anterior până pe 31 ianuarie de către fostul secretar al apărării, Jim Mattis.

Președintele Donald Trump a dispus mobilizarea până în octombrie, cu puțin timp înainte de alegerile din noiembrie, ca parte a unui efort de a descuraja imigrația ilegală, deoarece valurile de mii de migranți care încearcă să scape de violența din America Centrală vor să ajungă în Statelor Unite.

Pentagonul a declarat că își "tranziționează sprijinul la frontiera sud-vestică de la întărirea porturilor de intrare la supravegherea și detectarea mobilă, precum și amplasarea cablurilor de concertină între porturile de intrare". De asemenea, a anunţat că va continua să ofere sprijin pentru aviație.