Bilanțul exploziei produse luni într-un bloc din orașul rus Magnitogorsk a urcat la 28 de morți, iar echipele de salvatori continuă să caute printre rămășițele clădirii, într-un frig glacial, scrie AFP.

Cadavrele fără viață a 28 de persoane, printre care patru copii, au fost găsite, potrivit bilanțului anunțat la ora 17,45 GMT de ministerul rus pentru situații de urgență.

Șase persoane, printre care doi copii, au fost salvați. Nu se cunoaște încă soarta a altor 13 persoane.

O parte a imobilului de 9 etaje s-a prăbușit după explozia care a avut loc luni la Magnitogorsk, un oraș industrial din regiunea Celiabinsk, la circa 1.700 km est de Moscova.

Aproape 1.100 de persoane locuiau în această clădire din beton cu 35 de apartamente, construită în 1973, în epoca sovietică.

Echipele de salvare au reușit să salveze marți, la temperaturi care ating -27 de grade, un bebeluș în viață. Acesta este în stare gravă dar stabilă, suferind de degerături, traumatism cranian și mai multe fracturi.

Guvernatorul regiunii a decretat o zi de doliu miercuri.

Comitetul rus de anchetă a precizat marți seara că nu au fost găsite urme de explozibil, pe fondul numeroaselor zvonuri avansate de o parte a presei locale, care a vorbit de un atentat.

Zvonurile s-au accelerat după explozia, marți seară, a unui microbuz, tot în Magnitogorsk, soldată cu trei morți.

Autoritățile nu au făcut nicio legătură între cele două incidente.

Serviciile rusești de securitate (FSB) au invocat o explozie de gaze.

Instalația de gaze a clădirii nu mai fusese supusă reviziei periodice de peste 6 luni.

Astfel de explozii de gaze sunt relativ comune în Rusia, deoarece majoritatea infrastructurilor datează din epoca sovietică iar normele de securitate sunt adeseori ignorate.