Scandalul care a izbucnit în Japonia după ce Universitatea de Medicină din Tokio a recunoscut că a modificat notele de examen pentru a plasa candidații de sex masculin într-o poziție avantajoasă dezvăluie o practică devenită comună în universitățile de medicină din Japonia. Alte două universități au recunoscut că au intervenit în procesul de selecție a candidaților, discriminând aplicantele, relatează The Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Universitatea Juntendo și Universitatea Kitasato, ambele din Tokio, au recunoscut în cursul acestei săptămâni că folosesc un standard de admitere mai scăzut pentru candidații de sex masculin.

Reprezentanții universităților susțin că în acest mod se asigură că vor exista suficienți absolvenți de universitate care să poată profesa ulterior.

,,Femeile se maturizează mai repede decât bărbații, iar abilitățile lor de comunicare sunt mai bune atunci când este susținut examenul de admitere la universitate”, a declarat Hiroyuka Daida, decan la Facultatea de Medicină din Universitatea Juntendo.

"Într-un fel, aceasta a fost o măsură menită să ajute aplicanții de sex masculin."

Reprezentanții universității susțin că există și o problemă logistică la mijloc- căminele pentru fete nu pot găzdui un număr mare de studente.

Universitatea Kitasato a recunoscut printr-o postare oficială pe site-ul lor personal că au prioritizat admiterea bărbaților.