USA Gymnastics, organismul federal responsabil pentru activitatea de gimnastică de pe teritoriul SUA, este dat în judecată de sute de femei care au fost abuzate sexual de Larry Nassar, fost medic al echipei naționale. Depunerea dosarului prin care se declară falimentul organizației ar putea complica eforturile victimelor pentru a-și recupera daunele, transmite DW.

Gimnasta americanaFoto: Wikipedia

USA Gymnastics, organismul care coordonează activitatea de gimnastică din Statele Unite, a depus dosarul pentru faliment în concordanță cu Capitolului 11 ăn Indianapolis, unde se află.

Organizația se confruntă cu 100 de procese care reprezintă 350 de sportivi în diferite instanțe din SUA.

Organizația este învinuită pentru eșecul de a-l supraveghea pe Larry Nassar, fost medic al echipei naționale, acuzat de abuz sexual. Nassar a fost condamnat la 300 de ani de închisoare în urma celor două sentințe pronunțate în Michigan în februarie.

Falimentul în acord cu capitolului 11 ar permite reorganizarea Gimnastica SUA, protejând-o de creditori.

Kathryn Carson, președintele recent ales al consiliului de administrație, a citat procesele ca fiind "motivul principal" al depunerii dosarului. Aceasta spune că se bazează mai degrabă pe oportunitate juridică, decât pe necazuri fiscale.

,,Aceasta nu este o lichidare. Aceasta este o reorganizare", a spus ea, descriind condiția financiară a organizației drept ,,stabilă".