Președintele ales al Braziliei, Jair Bolsonaro, care a fost votat pentru o platformă electorală anti-corupție, a declarat marți că va lua măsuri dacă o anchetă care privește finanțarea campaniei sale de către viitorul său șef de personalul va cataloga tranzacțiile financiare cu compania JBS SA drept ilegale, potrivit Reuters.

Jair BolsonaroFoto: Wikipedia

Curtea Supremă de Justiție din Brazilia a aprobat luni demararea unei investigații federale privind acuzațiile la adresa lui Onyx Lorenzoni. Acesta este acuzat că ar fi primit donații ilegale pentru campania electorală.

,,Nu suntem îngrijorați. Dar dacă există o acuzație solidă de nerespectare a regulilor, atunci vom lua măsuri ", a spus Bolsonaro reporterilor.

Lorenzoni a afirmat într-o declarație că nu este preocupat de acest caz, iar ancheta ar fi o șansă să-și recâștige reputația de om onest.

Ancheta marchează cea de-a doua acuzație făcută împotriva unui membru de vârf al guvernului de la Bolsonaro, chiar înainte ca el să fi luat preluat ăn mod oficial funcția. Fostul căpitan al armatei, al cărui mandat începe în ianuarie, a fost ales de populație pentru platforma sa electorală care promitea o luptă acerbă împotriva corupției.

Procurorul general, Raquel Dodge, a cerut Curții Supreme să permită investigarea acuzației conform căreia Lorenzoni, un vechi membru al Congresului federal, a luat donații ilegale de la cel mai mare distribuitor de carne din lume, JBS SA.

În anul trecut, declarațiile directorilor executivi ai JBS arată că 200 000 de reali (52.290 dolari) au fost plătiți lui Lorenzoni în perioada 2012-2014, potrivit documentelor instanței, consultate de Reuters.