Un nou raport arată că în 18 luni au fost înregistrate mai bine de 22 000 de cazuri de sarcini infantile în spitalele din Turcia. În ciuda numărului copleșitor, experții susțin că numerele reale sunt cu mult mai îngrijorătoare, relatează DW.

HotNews.roFoto: Hotnews

Aproximativ 21.957 de cazuri de sarcini infantile au fost înregistrate în spitale din Turcia în intervalul de 18 luni cuprins între ianuarie 2017 și iulie 2018, potrivit Direcției de Comunicare a Președinției Turciei, un organism oficial prezidențial care se ocupă de gestionarea problemelor expuse prin anchete de informare.

,,Aceste cifre arată că, din păcate, în fiecare zi, mai mult de 40 de copii au fost forțați să devină mame, chiar dacă ele însele erau copii și ar fi avut nevoie să meargă la școală", a declarat conducătorul Partidului Popular Republican (CHP), Ali Seker, doctor și avocat. Seker este cel care a adus această problemă în atenția publică.

Aceasta nu a fost prima încercare a lui Seker de a expune amploarea cazurilor de sarcină infantilă. Pe baza rapoartelor privind cazurile de fete gravide neînregistrate, dar admise la două spitale din Istanbul la începutul anului 2018, Seker a prezentat în fața Parlamentului o adresă scrisă privind motivul pentru care personalul medical nu a informat poliția după ce a aflat că 115 copii, 38 dintre ei sub 15 ani, urmau să devină mame. Întrebarea parlamentarului nu a primit niciun răspuns din partea Guvernului.