Prințul Charles a declarat că va înceta să vorbească despre chestiunile în care are opinii ferme după ce va deveni rege pentru că ”nu este atât de prost” încât să facă așa ceva, transmite Reuters. Vorbind pentru BBC înainte de împlinirea a 70 de ani, fiul Reginei Elisabeta (92 de ani) a declarat că rolul de monarh este complet diferit de poziția sa actuală de Prinț de Wales.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Ideea că, într-un fel oarecare, dacă o să ajung la tron, o să procedez exact la fel, nu are niciun sens, pentru că cele două situații sunt complet diferite”, a spus Charles. Întrebat dacă va continua campaniile publice pe care le desfășoară, el a răspuns: ”Nu, nu vor continua. Nu sunt atât de prost”.

Marea Britanie are o monarhie constituțională, în care monarhul are un rol formal în formarea guvernului, dar este obligat să rămână neutru și nu are nicio putere politică efectivă.

Charles s-a exprimat, de-a lungul timpului, deschis, pe probleme sociale sau privind protejarea mediului. Dar, a spus el la BBC, ca rege va fi în ”parametrii constituționali”. ”Chiar realizez că este cu totul altceva când ești suveran. Așa că, bineînțeles, înțeleg exact cum trebuie să fie”, a adăugat primul din linia de moștenitori la tronul Regatului Unit.