VIDEO Trump anunţă retragerea SUA din Tratatul nuclear INF cu Rusia, denunţând încălcarea acordului de către Moscova

de V.M.     HotNews.ro
Duminică, 21 octombrie 2018, 8:08 Actualitate | Internaţional


Donald Trump
Foto: Agerpres
Statele Unite se vor retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), a anunţat sâmbătă seară preşedintele Donald Trump, acuzând Rusia de încălcarea acordului semnat în anul 1987.

Tratatul semnat de Statele Unite cu Rusia prevede interzicerea rachetelor cu raze de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de kilometri, precizează Mediafax.

Donald Trump susţine că Rusia a încălcat acest Tratat, dar Administraţia Vladimir Putin a acuzat în mai multe rânduri că sistemele balistice instalate de Statele Unite în Europa, inclusiv în România, constituie încălcări ale acordului.

"Statele Unite nu vor permite Rusiei să producă armament în timp ce noi nu avem voie. Nu ştiu de ce fostul preşedinte Barack Obama nu a purtat negocieri sau nu a abandonat Tratatul". Rusia "încalcă de mulţi ani acest acord", a declarat Donald Trump la un eveniment electoral desfăşurat în statul Nevada, conform publicaţiei The Hill şi postului BBC.

"Vom încheia acest acord, ne vom retrage. Vom dezvolta armament de acest gen", a spus Donald Trump.

Washingtonul insistă că Administraţia de la Moscova a dezvoltat o nouă rachetă cu rază medie de acţiune, Novator 9M729 (SSC-8, potrivit terminologiei NATO), prin încălcarea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare.


Acordul INF a intrat în vigoare în anul 1987, fiind semnat de preşedintele american de la acea vreme, Ronald Reagan, cu omologul său din Uniunea Sovietică, Mihail Gorbaciov.

Potrivit cotidianului The New York Times, în afara faptului că Rusia ar fi încălcat Tratatul INF, Administraţia SUA vrea să renunţe la acest acord deoarece este constrânsă să nu dezvolte armament care ar putea fi folosit pentru descurajarea Chinei în consolidarea poziţiei în vestul Oceanului Pacific. Dat fiind că nu este semnatară a Tratatului INF, China a putut dezvolta rachete nucleare cu raze medii de acţiune.
Rusia a negat că ar încălca Tratatul INF, dar a acuzat că sistemele balistice instalate de SUA în România intră în contradicţie cu acest acord.

Statele Unite au început să instaleze în România şi Polonia sisteme de rachete ofensive, prin încălcarea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), a acuzat recent Vladimir Iermakov, şeful Departamentului pentru Neproliferare şi Controlul armamentului din cadrul Ministerului rus de Externe. "Există grave semne de întrebare referitoare la acţiunile colegilor noştri americani, acţiuni care sunt în contradicţie cu Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare, inclusiv amplasarea lansatoarelor terestre Mk-41 în România şi Polonia", a declarat Vladimir Iermakov la începutul lunii octombrie, în cursul unei dezbateri organizate de o comisie a Adunării Generale ONU. Potrivit oficialului rus, Statele Unite au început în iunie instalarea în România şi Polonia a sistemelor Aegis şi a lansatoarelor MK-41, care ar putea fi folosite pentru atacuri cu rachete de croazieră având rază medie de acţiune.

Anterior, Washingtonul acuzase Administraţia Vladimir Putin că încalcă Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), avertizând că armata SUA ar putea distruge arsenalul nuclear rus dezvoltat prin încălcarea acestui acord. "În privinţa Tratatului INF, am încercat să transmitem de câţiva ani Rusiei mesajul că ştim despre încălcarea de către ei a acestui Tratat. Am arătat Rusiei dovezile pe care le avem că încalcă Tratatul. Dezvoltă o rachetă balistică având rază medie de acţiune, prin încălcarea Tratatului INF. Acesta este un fapt pe care l-am demonstrat. Statele Unite nu vor retragerea din acest Tratat şi, categoric, nu intenţionăm să încălcăm acordul. Le cerem aliaţilor noştri sugestii despre direcţia care trebuie urmată pentru a face Rusia să se conformeze. Acesta este obiectivul, Rusia să se conformeze. Dar dacă Rusia continuă să spună că nu încalcă Tratatul, deşi avem dovezi clare, atunci diplomaţia trebuie intensificată şi trebuie să găsim alte modalităţi pentru a aduce Rusia la masa discuţiilor. Este foarte important. Ne vom consulta cu aliaţii, ei ne-au cerut să ne consultăm. Europenii sunt foarte preocupaţi despre această situaţie şi înţelegem de ce", a declarat ambasadorul Statelor Unite la NATO, Kay Bailey Hutchison.

Kay Bailey Hutchison a dat asigurări că Washingtonul va încerca să găsească soluţii diplomatice, dar, dacă riscurile vor persista, ar putea recurge la acţiuni militare. "Măsurile de contracarare ar putea include eliminarea rachetelor dezvoltate de Rusia prin încălcarea acestui Tratat. Dacă Rusia va continua acţiunile de înarmare, vom încerca să dezvoltăm capabilităţi prin care să eliminăm rachetele care pot lovi ţările aliate din Europa şi statul american Alaska. Deci, presupun că este şi în interesul nostru, şi în cel al Canadei. Avem riscuri nord-atlantice, dar şi la nivel european", a subliniat oficialul SUA. Ulterior, Washingtonul a dat asigurări că nu se referă la un atac împotriva Rusiei, ci la intensificarea capabilităţilor defensive.

Statele Unite acuză Rusia că dezvoltă un sistem balistic terestru cu rază medie de acţiune. Rusia a respins acuzaţiile. La rândul său, Administraţia Vladimir Putin a acuzat că sistemul antirachetă din România riscă să conducă la anularea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF).

MAE rus: Sistemul antibalistic din România poate genera anularea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF)

"Sisteme balistice americane sunt instalate în România, iar curând vor apărea şi în Polonia. Dacă această problemă rămâne nerezolvată, Tratatul forţelor nucleare intermediare ar putea fi ruinat. În mod clar, Statele Unite vor fi responsabile de anularea Tratatului", afirma Vladimir Iermakov, directorul Departamentului pentru neproliferare şi Controlul armamentului din cadrul Ministerului rus de Externe. "Vom fi pregătiţi să purtăm discuţii despre viitorul Tratatului oricând şi oricum. Nu există motive să se spună că Rusia ar încălca acest acord", a subliniat oficialul rus.

În iulie, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a exprimat îngrijorare, la întrevederea cu omologul său american Donald Trump, în legătură cu "sistemul antibalistic global" al Statelor Unite, care include elemente instalate în România. "În calitatea de mari puteri nucleare, avem o responsabilitate specială pentru menţinerea securităţii internaţionale. Este vital - şi am menţionat acest lucru în cursul negocierilor -, este crucial să nuanţăm dialogul în materie de stabilitate strategică, securitate mondială şi neproliferarea armelor de distrugere în masă", a declarat Vladimir Putin în conferinţa de presă organizată la Helsinki alături de Donald Trump. "Le-am transmis colegilor americani o notă cu un număr de sugestii specifice. Credem că este necesar să continuăm colaborarea în problema dezarmării, în domeniile militar şi tehnic. Acest lucru include prelungirea Tratatului pentru limitarea armamentului strategic ofensiv. Este o situaţie periculoasă cu sistemul american de apărare antibalistică la nivel global. Este vorba de problema implementării Tratatului forţelor nucleare intermediare (INF). Şi, bineînţeles, agenda referitoare la neinstalarea armelor în spaţiu", a adăugat Vladimir Putin la întâlnire.

Administraţia Vladimir Putin a criticat de nenumărate ori iniţiativa SUA de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România şi Polonia, precum şi montarea unui sistem antibalistic în Coreea de Sud. Washingtonul şi NATO susţin că instalaţiile antirachetă din Europa nu sunt îndreptate contra Rusiei, vizând contracararea ameninţărilor balistice din Iran, în timp ce sistemul din Coreea de Sud vizează ameninţarea nord-coreeană. Relaţiile dintre Rusia şi Occident sunt grav afectate de crizele din Ucraina şi Siria.

Sistemele antibalistice instalate de SUA în România şi Polonia constituie încălcări ale Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare, a acuzat în decembrie 2017 Ministerul rus de Externe, denunţând montarea unor elemente antirachetă în Japonia şi avertizând că Rusia va lua măsuri militare pentru a face faţă noilor riscuri. Rusia a condamnat cu fermitate decizia Statelor Unite de a vinde Japoniei sisteme antibalistice de tip Aegis. Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a explicat că elementele antirachetă din Japonia sunt parte a planului SUA de a crea un "sistem antibalistic global". Moscova susţine că instalaţiile antirachetă ale Statelor Unite au dublă utilitate, defensivă şi ofensivă.

În septembrie 2017, Administraţia Vladimir Putin a îndemnat Statele Unite să revină la respectarea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF). "Avem o serie de solicitări pentru Statele Unite şi le transmitem în mod clar. Principala noastră solicitare adresată Statelor Unite este să revină la respectarea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare, pe care îl încalcă prin instalarea sistemelor antirachetă Aegis pentru uz terestru în România şi prin planul de a le instala în Polonia. Aceste sisteme sunt de uz dublu, putând fi folosite atât antibalistic, cât şi pentru atacuri cu rachete de croazieră; instalarea acestor sisteme este interzisă de Tratatul INF", afirma în septembrie 2017 Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5852 vizualizari

 • +2 (56 voturi)    
  hehe (Duminică, 21 octombrie 2018, 8:30)

  transpenibilus [utilizator]

  Nuke those russians. Mazeta, probleme ma?
  • +14 (26 voturi)    
   ... (Duminică, 21 octombrie 2018, 9:24)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

   Sunt alegeri la americani si cum relatia lui cu Rusia a iritat pe multi, inclusiv republicani, ce putea fi mai bine-venit? Nu m-ar mira sa porneasca si vreun razboi. Cu Iranul, nu cu prietenii sauditi.
   • +9 (33 voturi)    
    credeam (Duminică, 21 octombrie 2018, 13:09)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

    că numai noi, românii, sunt în stare de alegeri idioate, ca cele prin care dragnea a ajuns să se k...ce în capul nostru, dar văd că americanii au ținut cu dinadinsul să fie primii și aici, cu acest /// pe post de președinte.
    • +1 (23 voturi)    
     Parca era marionetul lui Phutin (Duminică, 21 octombrie 2018, 17:27)

     Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui nahir

     De ce irita? Ca nu e de accord ca chinejii si rusii sa-si dezvolte armamentul nuclear?
     • +7 (13 voturi)    
      retragerea (Luni, 22 octombrie 2018, 7:56)

      nahir [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

      nu-i va opri pe chinezi și ruși să-și dezvolte armamentul nuclear.
      Dacă fugi de problemă nu înseamnă că ai rezolvat-o. Dimpotrivă.
      Trebuia să rămână în acordul respectiv tocmai pentru a-i controla și pe unii și pe alții.
      A ieșit gogomanul din tratatul climatic pt. că, zicea el, nu există încălzire globală. Acum recunoaște că există. A ieșit de capul lui din acordul cu Iranul și și-a pus toată lumea în cap. La fel face și cu rușii.
      Ăsta e clar că zbârnâie pe sârmă după cum îi cântă unii și alții. Mai prost ca ăsta nu puteau găsi americanii.
      • 0 (0 voturi)    
       imi aduc amine ca... (Luni, 22 octombrie 2018, 14:51)

       ..13 [utilizator] i-a raspuns lui nahir

       Ronald Reagan s-a retras din negocierile cu Rusia dar a continuat sa distruga armele - asa cum se angajase anterior.

       Nu retragerea dintr-un tratat sau dintr-o negociere este cauza unui esec ci ceea ce faci dupa ce te retragi - acolo este diferenta.

       Asadar si prin urmare sa ne mai gandim putin daca se poate.
  • -8 (22 voturi)    
   What if I told you (Duminică, 21 octombrie 2018, 10:43)

   harapalb [utilizator] i-a raspuns lui transpenibilus

   https://imgur.com/a/x7lKJea
 • +11 (33 voturi)    
  Ce nu face Trump (Duminică, 21 octombrie 2018, 9:27)

  Gojifruit [utilizator]

  ca sa abata atentia de la criminalii Sauditi... Daca nu se intampla vreo nenorocire care sa ia prima pagina si sa poata continua linistit vanzarea de arme catre ISIS-ul Saudit, creeaza el una.
  • -5 (27 voturi)    
   wow (Duminică, 21 octombrie 2018, 13:43)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Gojifruit

   cata inteligentza !~
   pai chestia cu saudeii e fleac, comparand cu ruperea acestui tratat, o chestie majora pt. pacea lumii.
   cu saudia, cel mult afecteaza relatiile bilateriale.

   si inca n'a cantat, nici in turcia, the fat lady.
   adica, nu e incheiata, inca n'a venit concluzia anchete facute de turci.
   daca saudeii si'au schimbat pozitia, s'a intamplat dupa vizita lui pompeo, trimisul lui trompa.
   dar, la voi, adevarul este cum il suciti voi.

   si cu tratatul nu e incheiata. donald a denuntat un tratat incheiat de un presh republican, ronald, pt. a negocia unul actualizat, mai comprehensiv, cu rusia, china si probabil corea de nord.

   voi trageti'i cu blaj blah, ca orice tabalgii la ordin.
 • +23 (43 voturi)    
  Dragul nostru Trumpilă, (Duminică, 21 octombrie 2018, 9:39)

  Rescator [utilizator]

  Trebuie să ințelegi că prietenul tău Putka și rusnacii
  lui nu pot trăi nici măcar o zi fără razboi și amenințări
  cu razboiul.Pentru ei străinătatea apropiată este pană
  la Atlantic și Oceanul Indian și deci,trebuie cucerită.
  Este necesar să reveniți la politica lui Reagan,care
  a reușit să-i îndiguiască temporar.Toată tradiționala
  lor maskirovka pleacă acum de la Putka,mint,manipulează și duc acțiuni de război hibrid in toată lumea.Au ințesat Enclava Kaliningrad,
  Crimeia ,Belarusul și Vestul Rusiei cu mii de rachete
  nucleare in timp ce se plang ipocrit de Romania,Stat
  care are o Armată micuță,incăpand intr-un stadion
  pe scaune.Principala victimă va fi Europa care doarme in bocanci,fără armată,fără arme,făra instruire și fără voință(cap de listă Germania).
  • -7 (33 voturi)    
   sigur mai (Duminică, 21 octombrie 2018, 11:34)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Rescator

   si cand isi vor da in cap, in minkea voastra tot prieteni or sa ramana.
   numai o'banana, porumbelul pacii (!), a fost marele inamic al lui..."my friend valdimir ", i'a lasat siria la discretie... :-)
   cut the b.s., pls.

   well done, mr. president, keep america great !
   america first !
   un acord nou, semnat si de china si de corea de nord !
 • -12 (52 voturi)    
  sic transit (Duminică, 21 octombrie 2018, 9:46)

  Mazeta [utilizator]

  SUA s-au retras pe rând din Tratatul Comercial Transpacific, Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, Acordul Climatic și Tratatul Nuclear. În curând se vor retrage și din istorie.
  • +9 (27 voturi)    
   La Zurich in Zona Tranzit a aeroportului (Duminică, 21 octombrie 2018, 11:15)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   Spuneai ca oamenii nu pareau interesati de spotul video al #Rezist, acum vad ca folosind memoria colectiva a Conservatorului din nordul moscovei ai inventariat Fiecare Esec al URSS, care istorie ? Al in Doilea Tungus ?
  • -6 (18 voturi)    
   Nu au nici o legatura (Duminică, 21 octombrie 2018, 12:44)

   Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   aceste Acorduri intre ele. Se bazeaza pe principii complet diferite.
   • +5 (19 voturi)    
    Un singur principiu (Duminică, 21 octombrie 2018, 18:15)

    ipolitic [utilizator] i-a raspuns lui Rahan5

    ...bag piciorul..daca nu pot construi, demolez.
    • -6 (16 voturi)    
     Ai dreptate. (Duminică, 21 octombrie 2018, 20:35)

     Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui ipolitic

     Rusii tai au bagat primii piciorul. Dar pe furis.

     Articolul X, Punctul 6, sub-punctul ,,b" :

     6. Intermediate-range and shorter-range missiles which have been tested prior to entry into force of this Treaty, but never deployed, and which are not existing types of intermediate-range or shorter-range missiles listed in Article III of this Treaty, and launchers of such missiles, shall be eliminated within six months after entry into force of this Treaty in accordance with the procedures set forth in the Protocol on Elimination. Such missiles are:

     (a) for the United States of America, missiles of the type designated by the United States of America as the Pershing IB, which is known to the Union of Soviet Socialist Republics by the same designation; and

     (b) for the Union of Soviet Socialist Republics, missiles of the type designated by the Union of Soviet Socialist Republics as the RK-55, which is known to the United States of America as the SSC-X-4.

     Proiectilul de Croaziera Novator 9M729 (SSC-8, potrivit terminologiei NATO) are o raza de vreo 3000 km si e similara cu SSC-X-4 ca raza de actiune.
  • -11 (25 voturi)    
   hahaha, (Duminică, 21 octombrie 2018, 13:49)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   america first !
   adica, america rules the world.
   trompa tzine valul de imigranti din venezuela si honduras la granita de sud a mexicului, nu mai e cazul de zid..
   utecista mutti va pierde partida si a divizat alemania, in care dreapta isi ia vant, taman ca si'a bagat inamicul in casa.
   trompa stie ce face, si nu face singur, ci cu partidul american, partidul republican, conservatore si patriot.
   in mod sigur va castiga alegerile din noiembrie. a doua marti din noiembrie, zi neagra pt. demokkatii progresisto internationalisti.
 • -4 (56 voturi)    
  Trump ca Trump (Duminică, 21 octombrie 2018, 10:12)

  graveyard_shift [utilizator]

  si Putin ca Putin, dar eu sunt curios cum o sa faca alde CNN, Washington Post, NYT tranzitia de la la "Trump e mana in mana cu rusii" la "Trump va declansa razboiul cu rusii".
  • -3 (33 voturi)    
   fara noduri sau jena (Duminică, 21 octombrie 2018, 11:39)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui graveyard_shift

   ca, nu au !
   vor incepe sa'l laude pe pacifistu' putina de la kremlin.
   si vor plange de mila boborului american, dus intr'o lupta in care, ne;asa, n'are ce cauta....etc.
   si'l vor regreta pe porumbelul ne alb al pacii, hussein o'banana.
  • +10 (26 voturi)    
   iar tu ca tu... (Duminică, 21 octombrie 2018, 12:06)

   paniri [utilizator] i-a raspuns lui graveyard_shift

   Intelegem din declaratia lui Trump ca Rusia oricum nu respecta tratatul. cum anume nu face Trump jocul Rusiei la faza asta declarand nul un act pe care Putin oricum nu avea de gand sa-l respecte (si, cel mai probabil, nici pana acum nu l-a respectat) si, mai ales, anuntand inarmarea nucleara suplimentare a SUA? E Rusia sanctionata efectiv in vreun fel prin denuntarea de catre americani a tratatului? nu. Il afecteaza asta in vreun fel pe Putin care acum va avea, cel putin la nivel declarativ, si mai multa libertate in a ameninta SUA? nu, din contra, ii da apa la moara.
   Pe Putin il intereseaza sa dea impresia ca Rusia e cat mai puternica, un redutabil rival pentru SUA si face asta,printre altele, prin inarmare si amenintari, iar actiunile si vorbele lui Trump clar il ajuta. Singura chestiune pe care a facut-o Trump impotriva Rusiei, de buna voie si nesilit de nimeni, a fost sa dea armament american ucrainenilor; hmm... oare si-a luat si el ceva comision de la firmele de armament? ca doar e un "businessman".
   Cat priveste intelegerea lui Trump:
   1. despre triada nucleara - https://www.youtube.com/watch?v=rrqqQAfenUo
   2. A call by President Trump for an eightfold increase in the number of US nuclear warheads led to his secretary of state labelling him a moron - https://www.thetimes.co.uk/article/president-trump-s-nuclear-demand-led-to-moron-jibe-jwcjd2blc
  • -6 (20 voturi)    
   corect (Duminică, 21 octombrie 2018, 12:26)

   NuSuportProstii [utilizator] i-a raspuns lui graveyard_shift

   buna asta
  • +6 (18 voturi)    
   ESTI SIGUR (Duminică, 21 octombrie 2018, 17:38)

   deville2010 [utilizator] i-a raspuns lui graveyard_shift

   ca nu mascheaza mizeria cu sauditii> Sau mueller e aproape de gatul lui?
 • +8 (32 voturi)    
  Serviciu pentru Putin (Duminică, 21 octombrie 2018, 10:47)

  galeo [utilizator]

  Bai Trump, Putin iti multumeste ca ii faci jocul si arati ca tu chiar esti ala care destabilizeaza lumea
  • -2 (26 voturi)    
   doar pentru prosti (Duminică, 21 octombrie 2018, 13:06)

   semperfidelis [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   asta tine doar pentru multimea dezinformata de posturile tv locale si toate clipurile conspirative de pe youtube.

   nu poti sa nu vezi agresivitatea rusiei si chinei daca ai putina minte. iar limbajul dublu e in floare in rusia si china.
  • -9 (15 voturi)    
   ssst (Duminică, 21 octombrie 2018, 16:10)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   mai usor ca te'aude ! :-)
 • +12 (20 voturi)    
  Ar fi bine (Duminică, 21 octombrie 2018, 10:53)

  UpNext [utilizator]

  sa glumim mai putin pe astfel de subiecte, pentru ca, daca incepe un conflict de amploare NATO - Rusia (& China), teritoriul actual al Romaniei intra intr-o zona de risc maxim, cu distrugeri masive. In plus, istoria a demonstrat ca daca Romania conteaza pentru Europa si lume ca teritoriu, conteaza mai putin ca populatie, profund si extins corupta, care nu este indispensabila in cazul unui nou razboi mondial. Oricum, putine natiuni (daca exista vreuna!) isi bat joc si se detesta pe ele insele ca cea romana.
  • -3 (19 voturi)    
   Pe o suprafata circulara (Duminică, 21 octombrie 2018, 13:20)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui UpNext

   Moscova va fi ruina, iar germenii bolshevismului vor fi sterlizati, daca acesta este Pretul atunci merita Sacrificiul
   • -7 (19 voturi)    
    germenii s'au mutat (Duminică, 21 octombrie 2018, 16:11)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    la bruksal, berlin si putin di pe la paris.
 • +11 (17 voturi)    
  Cursa inarmarii (Duminică, 21 octombrie 2018, 12:31)

  Liv0007 [utilizator]

  poate reincepe. Starea de conflict si incertitudine la nivel mondial este mana cereasca pentru industria militara. Iar discursurile nationaliste vor prinde foarte bine la multimile speriate.
  • -6 (16 voturi)    
   sezi bland (Duminică, 21 octombrie 2018, 16:13)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Liv0007

   ca trompa va renegocia un contract mai bun, mai actual. care sa cuprinda si alte tzari nucleare. china alaturi de rusi.
 • -11 (29 voturi)    
  Donald Trump, omul lui Putin (Duminică, 21 octombrie 2018, 13:13)

  Nyk1 [utilizator]

  Doresc niște scuze publice de la presa care ne-a repetat atâta amar de vreme că Trump ar fi omul lui Putin.
 • -2 (18 voturi)    
  . (Duminică, 21 octombrie 2018, 15:53)

  g01an [utilizator]

  a anuntat retragerea dintr-un acord din care SUA nu mai face parte de 15 ani, de pe vremea lui Bush Jr.

  Wtf? Dubios.
 • -4 (24 voturi)    
  Ce se mai sbat postacii (Duminică, 21 octombrie 2018, 18:08)

  Parzivall [utilizator]

  Nu mai merge propaganda cu trumpila omul lui phutinel?
  Normal ca nu merge, cine a vazut America stie si de ce.
 • -8 (12 voturi)    
  intentie, nu hotarare... (Duminică, 21 octombrie 2018, 22:17)

  nash pandelica [utilizator]

  ELKO, Nevada (AP) — President Donald Trump says his intention to scrap a landmark arms control agreement Russia follows years of violations by Moscow in developing prohibited weapons, and "we're not going to be the only one to adhere to it." The Kremlin said the pullout "would be a very dangerous step."
  ...........................
  probabil ca punct de plecare pt. negocierea unei noi intelegeri.
  dar, la telefonul fara fir, drobul de sare a cazut deja..


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by