Decizia președintelui american Donald Trump de a retrage SUA din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) reprezintă un pas periculos, care va fi condamnat cu siguranță de comunitatea internațională, a declarat adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, potrivit agenției ruse Tass, citează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Aparent, incapabilitatea și refuzul de a ajunge la aceeași termeni cu noi obligă anumite forțe de la Washington să încurajeze conducerea țării să facă o decizie privind retragerea formală din tratat", a declarat Serghei Riabkov.

"Acesta este un pas foarte periculos, despre care, sunt convins, nu va fi pur și simplu înțeles de comunitatea internațonală, dar va fi condamnat de toți membrii comunității mondiale, care sunt dedicați securității și stabilității și care sunt pregătiți să lucreze la consolidarea regulilor actuale privind controlul oamenilor", a mai afirmat Riabkov.

Donald Trump a anunțat sâmbătă seara că Statele Unite se vor retrage din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF), acuzând Rusia de încălcarea acordului semnat în anul 1987.

Donald Trump susţine că Rusia a încălcat acest tratat, dar Administraţia Vladimir Putin a acuzat în mai multe rânduri că sistemele balistice instalate de Statele Unite în Europa, inclusiv în România, constituie încălcări ale acordului.