Candidatii democrati la alegerile prezidentiale din Statele Unite, Hillary Clinton si Barack Obama, au participat joi seara la o dezbatere in care au abordat problema imigratiei, cea a sistemului de sanatate si chestiunea taxelor, transmite CNN.

Obama si Clinton au renuntat la agresivitatea campaniilor anterioare si au ales o strategie diferita pentru a demonstra unitatea partidului in fata unui eventual republican rival.

Dezbaterea la care au participat cei doi a avut loc cu doar cateva zile inainte de alegerile preliminare din cadrul Partidului Democrat, programate marti in 24 de state americane, zi cunoscuta sub denumirea de "Super Tuesday".

Analistii citati de CNN sunt de parere ca dezbaterea desfasurata la Teatrul Kodak din Los Angeles nu a avut un invingator clar si s-a remarcat mai degraba prin tonul "cordial". "Am fost prieten cu Hillary Clinton inainte sa incepem aceasta campanie si voi fi prieten cu ea dupa ce aceasta campanie se va sfarsi", a spus Obama, in timp ce fosta Prima Doamna a Americii a afirmat ca "diferentele intre mine si Barack palesc in comparatie cu diferentele dintre noi si republicani".

Obama a mai declarat ca SUA traverseaza "un moment decisiv" si ca exista o confruntare intre "trecut si viitor".

Clinton a vorbit despre problemele create de Administratia lui George W. Bush si care vor trebui rezolvate de viitorul lider de la Casa Alba.

Ambii candidati au respins ideea de a candida in echipa, unul pentru presedintie, celalalt pentru postul de vicepresedinte.

Potrivit BBC, tabara lui Obama a anuntat ca a strans fonduri de peste 32 de milioane de dolari in ianuarie, in timp ce contributiile pentru Hillary Clinton au atins 26 de milioane de dolari.

In acest timp, in tabara republicana, guvernatorul de California Arnold Schwarzenegger a anuntat ca va sprijini candidatura lui John McCain.