Cântăreaţa Rihanna a fost numită oficial ambasadoare a Barbados, ţara sa de origine, de către guvernul din acest mic stat insular, urmând să se ocupe de încurajarea turismului, a educaţiei şi a investiţiilor pe insulă, relatează AFP, citată deAgerpres.

RihannaFoto: Wikipedia

Guvernul a anunţat într-un comunicat că Robyn Rihanna Fenty, pe numele său complet, a fost numită ambasadoare extraordinară şi plenipotenţiară, fără a fi trimisă totuşi într-o altă ţară.

"Rihanna are o dragoste profundă pentru această ţară, care se reflectă în filantropia sa, în special în domeniile sănătăţii şi educaţiei", a comentat prim-ministrul Mia Amor Mottley.

Astăzi în vârstă de 30 de ani, Rihanna a trăit în Barbados până la vârsta de 16 ani, înainte de a-şi începe cariera internaţională.

Ea a avut de atunci 14 titluri în topul vânzărilor din SUA. Numai Mariah Carey, The Beatles şi Elvis Presley au avut performanţe mai bune.

"Sunt nerăbdătoare să lucrez cu prim-ministrul Mottley şi echipa sa pentru a gândi o nouă viziune pentru Barbados", a mai spus Rihanna.