Consiliul Național al Magistraturii nu mai are de gând să aștepte cu alegerea judecătorilor pentru Curtea Supremă până la ședința din septembrie. Pentru joi, 23 august, este convocată ședința cu un singur scop. „Vom vota candidații” – spune deputata PiS, Krystyna Pawlowicz. Inițial, ședința a fost planificată pentru 18 septembrie” – acesta era planul de activitate al noului Consiliul Național al Magistraturii, potrivit presei poloneze citate de Rador.

Proteste in Polonia contra noii legi a justitieiFoto: Captura YouTube

Marți, șeful Consiliului, judecătorul Leszek Mazur, a anunțat că ședința va avea loc în zilele de 23,24,27 și 28 august. „Opinia publică a fost mințită că noua ședință va avea loc în septembrie. Totul pentru a-și asigura „oamenii” lor în Curtea Supremă” – a comentat deputatul PO Boris Budka, care se află în Consiliul Național al Magistraturii din partea Seimului. Singurul scop al ședinței planificate pe timp de patru zile este alegerea viitorilor judecători ai Curții Supreme Trebuie completate 44 de locuri.

Majoritatea create de președintele Andrzej Duda prin reforma sa privind Curtea Supremă. Și tot președintele va decide în cele din urmă cui revin acest locuri. Schimbarea de persoane este principalul scop al reformei Curții Supreme, al cărei autor este președintele Duda./.../