După închiderea porturilor şi reducerea numărului debarcărilor în Italia, Matteo Salvini taie şi fondurile destinate găzduirii migranţilor, astfel, în viitor, centrul de primire Cara di Mineo din provincia Catania va găzdui doar 2400 de migranţi, faţă de cei 3000 actuali. În afară de asta, suma alocată zilnic pentru întreţinerea unui migrant va scădea de la 29 de euro la 15 euro, potrivit Rador, care citează Il Giornale.

Matteo SalviniFoto: Agerpres/EPA

În timpul întrevederii pe care a avut-o cu Salvo Pogliese, primarul oraşului Catania, Matteo Salvini a confirmat faptul că centrul de primire Cara di Mineo va fi "mai puţin generos şi mai puţin aglomerat". De asemenea, ministrul de interne a anunţat că această măsură "va duce la economii de peste 10 de milioane de euro într-un an".

Pe scurt, vice premierul are idei destul de clare şi, în timp ce confirmă comunicatul de presă difuzat de Ministerul de Interne, în care se explică măsurile de austeritate care vor fi luate în centrul de primire din Mineo, reafirmă adevăratul său obiectiv: închiderea hotspot-urilor. Invocând condiţiile igienico-sanitare deficitare, planul lui Salvini prevede sigilarea centrelor. "Obiectivul final rămâne închiderea", confirmă ministrul care a anticipat că "în următoarele 5-6 luni vor sosi în oraş alţi 40 de agenţi de poliţie".