Într-un nou raport al Înaltului Juriu din SUA este afirmat faptul că există documente interne de la 6 biserici Catolice din Pennsylvania care arată că mai mult de 300 de preoți catolici au fost acuzați că ar fi abuzat sexual peste 1000 de copii. „Suntem de părere că numărul real al copiilor abuzați este unul de ordinul miilor, având în vedere și faptul că multe cazuri nu sunt raportate și că mai multe rapoarte au fost pierdute", spune raportul Înaltului Juriu, conformcnn.com

Biserica catolica, acuzataFoto: Captura NBC

Tot în acest raport se mai menționează și că „preoții violau băieți și fete mici și oamenii lui Dumnezeu care erau responsabili pentru ei nu numai că nu au făcut nimic, au ascuns totul, timp de zeci de ani de zile". Raportul investighează abuzurile sexuale ale clericilor din 1947 până în prezent.

„Au mai existat și alte rapoarte despre abuzurile sexuale ale minorilor în cadrul Bisercii Catolice, dar niciodată unul de această magnitudine", conform aceluiași raport. Înalții jurați au mai declarat și faptul că aproape fiecare instanță de abuz pe care au gasit-o este prea veche pentru a se putea demera un proces penal. Cu toate acestea, acuzații au fost găsite împotriva a 2 preoți.

Biserica Catolică, împreună cu Papa Francis, se străduiește să țină în frâu un scandal al abuzurilor sexuale care se desfășoară în cadul Bisercii pe mai multe continente, iar acest nou raport nu face decât să le slăbească eforturile.