​Elon Musk spune că își trimite inginerii de la două dintre companiile sale, SpaceX și Boring Company, pentru a încerca să ajute la salvarea celor 12 copii și a antrenorului, blocați de aproape două săptămâni într-o peșteră din Thailanda. Musk se oferă să ajute la pomparea apei afara din peșteră și vine și cu propuneri excentrice.

In pestera din ThailandaFoto: AGERPRES

Momentan, salvatorii încearcă să pompeze cât mai multă apă din peșteră pentru a putea să scoată grupul în siguranță. Operațiunea este îngreunată de ploaia continuă, care se va agrava în week-end, lucru care pune presiune pe echipele de salvare, marele pericol fiind ca nivelul apei din peșteră să crească.

Musk spune că își va trimite tehnicienii pentru ca aceștia să încerce cu echipamente performante să ajute la pomparea apei afară din peșteră și va aduce și bateriile “Powerpack” dacă este nevoie ca rata de pompare să crească.

Musk a mai spus că ar fi poate o soluție introducerea unui tub de nylon care să fie umflat cu aer precum la jocurile gonflabile (bouncy castle).

Copiii, cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani și antrenorul lor în vârstă de 25 de ani au fost declarați dispăruți în data de 23 iunie. După ce aceștia au intrat în subteran, ploaia torențială a dus la inundarea peșterii. Aceștia sunt blocați în peștera Tham Luang din nordul Thailandei de 13 zile.

Sursa: CNBC