Diferenţe mari la nivelul UE privind gradul de sărăcie

de A.L.     HotNews.ro
Miercuri, 25 aprilie 2018, 6:06 Actualitate | Internaţional


Saracie
Foto: Pixabay
Există diferenţe mari între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte gradul de deprivare materială severă. Potrivit datelor Biroului European de Statistică (Eurostat) aferente anului 2017, în timp ce în state precum Suedia, Finlanda, Olanda sau Luxemburg gradul de deprivare materială severă era sub 3%, acest indicator era de 30% în Bulgaria, 21,1% în Grecia, 19,4% în România şi în Ungaria de 14,5%, potrivit RADOR.

Raportul Eurostat indică faptul că la nivelul Uniunii Europene, procentul persoanelor care suferă de deprivare materială extrem de severă a scăzut la 6,7%, ceea ce reprezintă aproximativ 33 de milioane de persoane.

În 2016, acest procent era de 7,5% din nivelul populaţiei. Raportul Eurostat a fost întocmit pe baza unor criterii de bază precum posibilitatea de a plăti facturi, de a încălzi locuinţa, de a suporta cheltuieli neaşteptate, de a asigura hrană permanentă şi de a pleca în vacanţă.

Potrivit Eurostat, în 2012, procentul de lipsuri materiale severe era de 9,9%, cel mai ridicat nivel înregistrat în Uniunea Europeană, potrivit Haberler.

1148 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version