Întâlnirea dintre Kim Jong-un şi Moon Jae-in, prevăzută la finalul uunui proces accelerat de încălzire a relaţiilor dintre cele două ţări, va avea loc pe 27 aprilie la Panmunjom, în zona demilitarizată dintre cele două Corei, potrivit Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pregătirile pentru întâlnirea dintre Kim Jong-un şi Moon Jae-in se accelerează şi deja "Seulul a ţinut să impresioneze prin anunţarea deschiderii unei platforme de comunicare cu publicul", scrie pe site-ul său cotidianul Hankyoreh.

Ultimul summit intercoreean a avut loc acum 11 ani şi acesta va fi al treilea ţinut la Panmunjom. Preşedintele Moon îşi concentrează pregătirile pe obiectivele denuclearizării şi unui tratat de pace, adaugă ziarul. O întâlnire de lucru între funcţionari de rang înalt din cele două Corei a avut loc pe 14 aprilie şi o a doua se va ţine zilele următoare. A fost creat un hotline "pentru a permite celor doi lideri să vorbescă între ei înainte de summit".

Un site de ştiri dedicat numai acestui summit va funcţiona în nouă limbi (printre care şi franceza) sub egida Ministerului nord-coreean al Culturii şi Informaţiei. Site-ul koreasummit.kr este deja deschis din 17 aprilie în versiunile coreeană şi anglofonă. Două mii de jurnalişti din Coreea, din Asia şi din lumea întreagă sunt aşteptaţi şi se construieşte un centru de presă.

Într-un registru mai festiv, autorităţile locale se străduie să ilustreze speranţa de unitate şi de pace pe care o aduce această întâlnire prin gesturi simbolice, notează Hankyoreh: piaţa primăriei din Seul se impodobeşte cu un strat de flori albe având forma peninsulei.