Iesirea Republicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente (CSI) nu ar fi benefica pentru tara, a declarat premierul moldovean Pavel Filip, in cadrul unei emisiuni la postul public de televiziune, potrivit Moldpres, citat deRadio Chisinau.

"CSI nu este doar Rusia, avem relatii bune cu statele din Comunitate, exista un acord de comert liber si multe alte facilitati pe care le avem cu tarile membre din CSI. Analizele efectuate de catre colegii de la Ministerul Economiei si Infrastructurii arata ca plecarea Republicii Moldova din CSI nu este benefica pentru tara noastra", a spus Filip.

Pe de alta parte, premierul de la Chisinau a precizat ca relatia cu Federatia Rusa trebuie sa fie bazata pe respect reciproc.

"Cu Rusia ne dorim relatii bune. In anul 2016, am depus mult efort, am reusit sa deblocam un sir de probleme, am avut intrevederi cu conducerea de varf. Totusi, cu parere de rau, lucrurile s-au blocat dupa alegerea presedintelui R. Moldova. La fel, in aceasta perioada nu am primit mai multe raspunsuri la intrebarile adresate intr-o nota oficiala", a afirmat Pavel Filip.

Deputatii liberali au propus iesirea Republicii Moldova din componenta CSI, organizatie internationala creata la initiativa Federatiei Ruse, dupa prabusirea Uniunii Sovietice, si din care fac parte mai multe state ex-sovietice.