Pe coridoarele Parlamentului, un grup de deputati cu vederi radicale din coalitia proeuropeana de guvernamant ar discuta iesirea Republicii Moldova din Comunitatea Statelor Independente (CSI), sustine presedintele moldovean Igor Dodon, potrivitRadio Chisinau. Igor Dodon a facut aceasta declaratie pentru agentia de presa TASS dupa intalnirea pe care a avut-o sambata, pe 23 decembrie, cu un grup de jurnalisti din Federatia Rusa, Germania si Azerbaidjan.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Am aflat ca in coalitia proeuropeana de guvernamant sunt deputati care vor sa foloseasca escaladarea relatiilor cu Rusia pentru a ridica problema iesirii noastre din CSI. Consider ca este inacceptabil, pentru ca un asemenea pas va lovi, in primul rand, in interesele poporului moldovenesc. Noi vom face totul ca sa nu admitem asa ceva", a declarat Dodon pentru agentia ruseasca.

El a mai spus ca urmeaza sa vorbeasca cu premierul Pavel Filip si presedintele Parlamentului Andrian Candu, care reprezinta coalitia guvernamentala, despre perspectiva relatiilor moldo-ruse in 2018.

Nici conducerea parlamentului, nici alti reprezentanti ai coalitiei nu au comentat deocamdata afirmatiile lui Igor Dodon.