Jumătate dintre britanici sunt în favoarea unui al doilea vot pe tema Brexitului, iar o treime dintre ei sunt de părere că le va fi mai rău din punct de vedere financiar în afara Uniunii Europene - cel mai mare bloc comercial din lume, arata un sondaj publicat duminica de Reuters si citat de Agerpres.

Potrivit sondajului, publicat in Mail on Sunday, 50% dintre britanici sunt în favoarea organizării unui nou vot pe tema condițiilor finale ale unui acord de ieșire a Marii Britanii din UE, 34% au respins alt referendum și 16% au răspuns cu "nu știu".

Ziarul britanic notează că acesta este primul sondaj de opinie important după informațiile difuzate săptămâna trecută de presă conform cărora Marea Britanie se pregătește să plătească aproximativ 50 de miliarde de euro pentru a deschide calea negocierilor pe tema viitorului acord comercial cu UE, in urma Brexit.

Sondajul online, realizat de compania de cercetare Survation, a avut la bază un eșantion reprezentativ de 1.003 adulți din Marea Britanie și a fost efectuat in perioada 30 noiembrie - 1 decembrie.