Rusia a respins joi apelul Statelor Unite de a-si taia legaturile comerciale si diplomatice cu Coreea de Nord, dupa ultimul tir de racheta, chemand la negocieri si acuzand Washingtonul ca vrea sa "provoace" Phenianul, potrivit Rador care citeaza Le Soir.

"Opinia noastra este negativa: am subliniat de mai multe ori ca presiunea sanctiunilor s-a epuizat si ca toate aceste rezolutii care au impus sanctiuni implicau necesarmente reluarea procesului politic si reluarea negocierilor", a declarat ministrul afacerilor externe, Serghei Lavrov, citat de agentiile rusesti.

"Americanii ignora aceasta cerinta, este o mare eroare", a apreciat ministrul, in timpul unei deplasari la Minsk.

"Recentele actiuni ale Statelor Unite par sa fi fost indreptate deliberat spre provocarea unor actiuni bruste ale Phenianului", a spus el. "Se pare ca s-a facut totul pentru a se asigura ca Kim Jong-un isi va iesi di pepeni".

In urma unui nou tir al Coreii de Nord cu o racheta intercontinentala, miercuri, Statele Unite au facut apel la toate tarile, in special la China, sa-si intrerupa relatiile diplomatice si comerciale cu Coreea de Nord, potrivit Rador.