NASA se pregateste intens pentru misiunile care vizeaza Marte si, de la o zi la alta, face progrese in ceea ce priveste echipamentul special pe care-l va folosi, scrie playtech.ro.

NASA a creat anvelope superelastice care sa faca fata suprafetei stancoase de pe planeta rosie. Aceste anvelope ofera o tractiune mai buna decat una pneumatica traditionala si reduc posibilitatea de perforare, potrivit dezvoltatorilor. Anvelopa superelastica a NASA se adapteaza mediilor extraterestre, ca cel de pe Marte, de exemplu, si este o varianta mult mai sigura si mai de incredere decat rotile pneumatice, care se afla, in prezent pe modelul Mars Curiosity Rover.

Agentia spatiala planifica sa schimbe anvelopele pentru viitoarele misiuni. Acestea sunt inspirate de anvelopele Apollo, pentru ca utilizeaza aceleasi aliaje de memorie de forma, care pot rezista la presiuni mari asupra componentelor. Asta inseamna ca anvelopele fara aer pot suporta deplasarea si deformarea reversibila, eliminand astfel posibilitatea unor defectiuni.

Citeste restul articolului pe playtech.ro