Israelul a aprobat miercuri 1.323 de locuinte suplimentare destinate colonistilor in Cisiordania, crescand astfel la 2.646 numarul unitatilor locative validate in decurs de trei zile in acest teritoriu palestinian ocupat, a anuntat organizatia israeliana care lupta impotriva colonizarii "Pace acum", relateaza AFP, citata de Agerpres.

Autoritatea care face oficiul de Guvern israelian in Cisiordania, un teritoriu ocupat de Israel de 50 de ani, a aprobat luni 31 de locuinte destinate colonistilor, in orasul Hebron - o premiera din 2002 incoace -, iar marti alte 1.292 de locuinte in intreaga Cisiordanie.

Cele peste 2.600 de locuinte aprobate incepand de luni se afla in diverse stadii de procedura.

Proiectele coloniilor au de trecut o succesiune de etape procedurale inainte sa primeasca aprobarea finala si sa fie puse in santier.

Colonizarea este ilegala in dreptul international.

Ea este considerata de catre o parte a comunitatii internationale drept un obstacol major in calea solutionarii conflictului dintre israelieni si palestinieni si a solutiei cu doua state - adica infiintarea unui stat palestinian care sa coexiste cu cel israelian.