Statele Unite au promis marti recompense ce pot ajunge la sapte milioane de dolari in schimbul unor informatii utile prinderii a doi lideri ai gruparii siite libaneze Hezbollah, considerata de 20 de ani de catre Washington ca o "organizatie terorista", transmite AFP.

Departamentul de Stat american doreste astfel sa obtina informatii ce ar putea conduce la "localizarea, arestarea sau condamnarea in orice tara" a lui Talal Hamiyah si a lui Fouad Chokr, au anuntat oficiali de la Washington. SUA sunt pregatite sa ofere pana la sapte milioane de dolari pentru primul si pana la cinci milioane pentru cel de-al doilea.

Conform Departamentului de Stat, Talal Hamiyah "conduce ramura terorista internationala a Hezbollah" si a fost "legat de mai multe atentate teroriste" sau "rapiri vizand americani". Fouad Chokr este "un inalt comandant militar al fortelor gruparii din sudul Libanului", care a jucat "un rol-cheie in recentele operatiuni militare ale Hezbollah in Siria", dar de asemenea, in urma cu mai mult timp, in atacul soldat cu peste 200 de morti, in 1983, in randul puscasilor americani, la Beirut, potrivit Agerpres.