Un vas chinezesc, estimat intre 500 si 800 de franci elvetieni (430 si 690 de euro) a fost adjudecat pentru suma record de 5 milioane de franci elvetieni (4,3 milioane de euro), a anuntat casa de licitatii Geneve-Encheres intr-un comunicat, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Este vorba de pretul la licitatie, la care se adauga comisionul, respectiv in total 6,08 milioane de franci elvetieni" (5,4 milioane euro) pentru cumparator, un amator asiatic, potrivit sursei citate.

Pretul este de 10.000 de ori mai mare decat estimarea avansata in catalog.

Vasul, cu o inaltime de 60 cm si reprezentand 3 dragoni albastri pe fond galben, este prezentat in catalog ca datand de la inceputul secolului XX si purtand marca Qianlong.

Doua persoane s-au aruncat in lupta dupa ce au datat vasul ca fiind din secolul al XVIII-lea, a declarat persoana care a condus licitatia. "Eu am tendinta de a fi prudent in estimarile mele", a adaugat acesta, precizand ca vasul este dificil de datat cu exactitate.

Cumparatorul se afla in sala de licitatii, in timp ce concurentul sau a licitat prin telefon. Licitatia a avut loc joia trecuta.