Purtatorul de cuvant al lui Paul Manafort, fostul sef de campanie al actualului presedinte american Donald Trump, i-a cerut marti inspectorului general al Departamentului de Justitie al SUA sa investigheze scurgerile de informatii, dupa ce CNN a dezvaluit ca Manafort a fost supravegheat in baza unor ordine secrete ale justitiei, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

Jason Maloni, purtatorul de cuvant al lui Manafort, a anuntat ca i-a cerut Departamentului de Justitie sa 'dea publicitate orice discutie interceptate care il implica pe el si pe orice non-american, astfel ca partile interesate sa poata ajunge la aceeasi concluzie ca Departamentul de Justitie: nu exista nicio dovada acolo'.

Supravegherea lui Manafort, personaj-cheie in ancheta Departamentului de Justitie american privind amestecul Rusiei in campania electorala din SUA, a durat pana la inceputul lui 2017, 'incluzand perioada in care se stia ca Paul Manafort discuta cu presedintele Donald Trump', a relatat CNN.

Manafort a fost supravegheat in cadrul unei anchete a FBI ce a demarat in 2014 cu privire la activitatea unor firme de consultanta din Washington pentru fostul partid aflat la putere in Ucraina. Supravegherea a fost intrerupta in 2016 si apoi reluata.

Interceptarile serviciilor de securitate au inclus 'comunicatii care au creat ingrijorare in randul investigatorilor, conform carora Manafort i-ar fi incurajat pe rusi sa ajute la campanie', a raportat CNN.