Presedintele rus Vladimir Putin a asistat luni la manevrele militare comune de anvergura Rusia-Belarus desfasurate in apropiere de Estonia, exercitii militare in legatura cu care NATO si-a exprimat grave preocupari, relateaza agentia DPA, citata de Agerpres.

Vladimir PutinFoto: kremlin.ru

In etapa actuala, exercitiile militare Zapad-2017, care se desfasoara in perioada 16-20 septembrie, au loc in zona de antrenament Luzhski din Rusia, la aproximativ 100 de kilometri est de granita cu Estonia.

Vladimir Putin a observat exercitiile militare in zona de antrenament din nord-vestul regiunii Leningrad impreuna cu ministrul apararii Serghei Shoigu, se arata intr-un comunicat al Kremlinului.

Exercitiile Zapad, la care participa peste 12.700 de militari, simuleaza situatii de lupta pe uscat, in aer si pe mare, a precizat Ministerul rus al Apararii.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat in Estonia, inainte de inceperea exercitiilor Zapad-2017, ca Alianta Nord-Atlantica va monitoriza atent manevrele militare comune la care participa soldati din Rusia si Belarus.