Presedintele american Donald Trump si omologul sau sud-coreean Moon Jae-In au estimat - duminica - ca Phenianul constituie o amenintare "crescanda", in timp ce ONU tocmai si-a inasprit sanctiunile impotriva Coreii de Nord pentru ca aceasta sa renunte la ambitiile sale nucleare, relateaza AFP si DPA, citate deAgerpres.

"Coreea de Nord - afirma cei doi lideri - reprezinta o amenintare directa, serioasa si crescanda pentru SUA, Coreea de Sud, Japonia, precum si pentru cea mai mare parte a tarilor lumii", potrivit unui comunicat al Casei Albe, publicat in urma unei convorbiri telefonice intre cei doi presedinti.

Donald Trump si Moon Jae-In au promis de asemenea sa aplice "orice rezolutie pertinenta" impotriva Coreii de Nord si au invitat comunitatea internationala sa faca la fel.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sambata in unanimitate o rezolutie care intareste sensibil sanctiunile deja impuse Coreii de Nord. Daca aceasta rezolutie este respectata, ea ar urma sa priveze Phenianul de venituri anuale aproximate la un miliard de dolari.