Sistemul de aparare antiracheta THAAD al armatei americane doborat cu succes o tinta in cursul unui test deasupra Oceanul Pacific. Tinta a fost o racheta balistica de raza medie lansata in aer dintr-un avion militar. Testul vine in contextul unor tensiuni tot mai puternice cu Coreea de Nord care si-a accelerat programele de inarmare si de dezvoltare a unei rachete intercontinentale care sa ajunga chiar si pana la coasta americana.

Lansarea unui interceptor THAADFoto: Captura YouTube

Testul sistemului THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) a avut loc in zona oceanului Pacific. Un avion militar C-17 a lansat din aer o racheta-tinta balistica cu raza medie, iar o baterie THAAD amplasata in Kodiak, Alaska a detectat-o si a doborat-o cu un singur interceptor lansat.

Testul cu succes este al doilea in aceeasi luna dupa ce pe 12 iulie sistemul THAAD a interceptat cu succes o racheta balistica cu raza intermediara.

Exercitiile americane de detectare si interceptare a rachetelor balisticice vin pe fondul escaladarii tensiunilor in pensinsula Coreeana, acolo unde Phenianul a accelerat dezvoltarea si testarea de noi rachete.

In luna martie SUA a inceput sa desfasoare sistemul THAAD in Coreea de Sud, declarand operationala capabilitatea bateriilor in luna mai.