Adjunctul directorului general al serviciilor britanice pentru informatii interne (MI5), Jeremy Fleming, urmeaza sa devina noul sef al agentiei de supraveghre GCHQ, dezvaluie in editia de duminica Sunday Times, fara sa precizeze sursa acestei informatii, scrie Reuters.

Logo GCHQFoto: Wikipedia

Potrivit ziarului, Fleming, care lucreaza la MI5 de cel putin 20 de ani, urmeaza sa fie numit la conducerea GCHQ saptamana viitoare, citeaza News.ro.

Robert Hannigan, care conduce GCHQ din 2014, a anuntat in ianuarie ca demisioneaza din motive care tin de familie.

Cartierului General al Comunicatiilor Guvernului (GCHQ) a respins saptamana trecuta, intr-una dintre rarele sale interventii publice, acuzatii lansate pe postul american Fox News potrivit carora l-a ajutat pe fostul presedinte american Barack Obama sa-l intercepteze pe Donald Trump dupa alegerile prezidentiale americane de anul trecut.

Trump si-a mentinut acuzatiile, potrivit carora a fost interceptat de Obama si nu a respins aceste acuzatii cu privire la o implicare a Marii Britanii vineri, cand le-a raspuns ridicand din umeri

"Jeremy va avea de facut o vizita in Statele Unite foarte curand, pentru a obtine asigurari din partea partenerilor nostri", a declarat o sursa anonima pentru The Sunday Times.

"Este important sa le amintim partenerilor nostri ca administratia Trump este necesar sa dea dovada de mai multa consideratie si respect fata de comunitatile de informatii".

GCHQ nu a putut fi contactat imediat de Reuters pentru a comenta.