Germania a anuntat marti o crestere mai mare decat prevazut a efectivelor armatei sale, care va include aproape 200.000 de oameni pana la sfarsitul lui 2024, intr-o perioada in care administratia Trump le cere aliatilor sai un efort militar sporit, relateaza AFP, citata de News.ro.

Germania a anuntat marti o crestere mai mare decat prevazut a efectivelor armatei sale, care va include aproape 200.000 de oameni pana la sfarsitul lui 2024, intr-o perioada in care administratia Trump le cere aliatilor sai un efort militar sporit, relateaza AFP.

In estimarile precedente, din mai, Bundeswehr cerea o crestere cu 14.300 de soldati si 4.400 de angajati civili in urmatorii sapte ani, ceea ce ar fi adus efectivele la 192.500 de oameni. Potrivit noilor date, armata germana a decis sa angajeze 5.000 de soldati si 1.000 de civili in plus fata de cat prevazuse initial, a anuntat Ministerul Apararii intr-un comunicat. Aceasta este prima crestere a efectivelor de la sfarsitul Razboiului Rece.

"Bundeswehr este solicitata ca niciodata pana acum", a subliniat ministrul Apararii, Ursula von der Leyen. "Facem totul pentru a acoperi lipsurile, inclusiv in ceea ce priveste materialele", a adaugat ea. Desi ministrul nu a facut legatura, anuntul vine a doua zi dupa ce vicepresedintele american Mike Pence a cerut aliatilor NATO sa isi suplimenteze eforturile in domeniul apararii.