Un barbat a murit in urma unui infarct suferit in timpul unuia dintre cutremurele produse miercuri seara in centrul Italiei si cel putin 9 persoane au fost ranite, scrie cotidianul italian La Repubblica. Scolile afectate de cutremure raman inchise pana cand se va stabili daca sunt sigure. Specialistii spun ca ar exista o legatura intre miscarea tectonica ce a dus la producerea cutremurelor de miercuri seara si seismul devastator din 24 august de la Amatrice, soldat cu 295 de morti.

Nou cutremur in ItaliaFoto: emsc-csem.org

Doua cutremure puternice, de 6 si respectiv 5,4 grade pe scara Richter au zguduit miercuri seara centrul Italiei. Numeroase cladiri istorice au fost afectate.

Dupa primul cutremur, oamenii au iesit din case si au inceput sa strige ca "a fost un cutremur foarte puternic, apocaliptic". Furnizarea curentului electric a fost intrerupta temporar.

Pe 24 august, orasul Amatrice din centrul Italiei a fost lovit de un cutremur cu magnitudine de 6 grade pe scara Richter, in urma caruia au murit 295 de persoane, iar alte 4.500 de persoane au ramas fara locuinte.