Sotia presedintelui sirian Bashar al-Assad a declarat ca a respins toate "ofertele" de a parasi Siria, intr-un interviu cu postul public rus Russia 24, difuzat marti, primul pe care il acorda unei publicatii straine de la inceputul razboiului care devasteaza tara de peste cinci ani, relateaza News.ro.

Asma al-AssadFoto: Captura YouTube

"Nu m-am gandit vreodata sa fiu altundeva (...). Da, am avut ocazia sa parasesc Siria, sa spunem sa fug din Siria. Aceste oferte includeau garantii de securitate si protectie pentru copiii mei, chiar o securitate financiara", a declarat Asma al-Assad, in engleza.

Ea a apreciat ca "aceste oferte" au reprezentat o "tentatva deliberata de a submina increderea poporului in presedintele sau".

Numita "trandafirul desertului" de revista americana Vogue sau "lumina" de catre un saptamanal francez, inaintea revoltei fata de regimul sotuilui ei, Asma al-Assad, in varsta de 41 de ani, a fost dur criticata din cauza tacerii pe care a pastrat-o fata de reprimarea sangeroasa si aparitiile sale rare in public.

Presa oficiala siriana o prezinta, de doi ani, ceva mai fracvent, in timp ce primeste raniti de razboi ori orfani sau in timp ce patroneaza evenimente sociale sau educative.

In primii ani de razboi au circulat zvonuri, care s-au dovedit nefondate, potrivit carora sotia lui Bashar al-Assad ar fi parasit tara impreuna cu copiii si s-ar fi dus la Londra - unde a crescut - sau in Rusia, care il sustine pe sotul ei.