Contul de Facebook al lui Charlie Carver, care a dispărut pe 31 august împreună cu iubita sa, Kala Brown, a devenit activ, după o lună, spre suprinderea şi teroarea familiei sale, scrie Washington Post, citat de News.ro.

Charlie Carver şi Kala Brown nu au mai fost văzuţi de familie ori d eprieteni din seara zilei de 31 august. Cei doi, originari din Carolina de Sud, tocmai se mutaseră împreună într-o casă din Anderson, iar Kala Brown era încântată să îi arate noul cămin prietenei sale, Lindsey Mayson.

Mayson trebuia să ia cina acasă la cei doi, însă în momentul în care a ajuns la adresă, niciunul dintre ei nu se afla acolo. O cameră de supraveghere a surprins momentul în care Charlie Carver a plecat de la muncă în acea zi, însă nu a mai ajuns la cină, şi nici Brown.

Charlie Carver şi Kala Brown nu au anunţat nicio rudă legat de o posibilă plecare, iar telefoanele lor erau închise de câte ori cunoscuţii încercau să sune.

Mulţi au crezut, iniţial, că au plecat într-o vacanţă, însă uşa casei a fost lăsată descuiată, medicamentele prescrise în acasă, lentilele de contact ale lui Brown, dar şi câinele - ”copilul ei”, pe care nu l-ar fi lăsat fără apă şi mâncare.

Poliţia a făcut mai multe cercetări, însă nici în prezent nu există suspecţi în acest caz. ”Am urmărit pistele pe care le-am avut, însă nu este prea mult. Vrem doar să ştim că sunt bine, pentru că a trecut ceva timp”, a declarat locotenentul Mike Aikens pentru Dateline.

Cazul s-a complicat, scriu jurnaliştii de la Washington Post. Contul de Facebook al lui Charlie Carver anunţa că el şi Kala s-au căsătorit pe 1 septembrie. După o săptămână, un mesaj scurt în care se spunea că ei sunt bine a fost publicat pe acelaşi cont, dar sters apoi. Aceste postări au surprins familia şi prietenii, care ştiau că Charlie Carver nu este un utilizator activ de Facebook.

Imediat după asta, contul de pe reţeaua de socializare s-a umplut de conţinut, ca şi când ar fi fost virusat, însă majoritatea dintre postări făceau referire la cei doi.

Mesaje ciudate şi fotografii ”violente”, spun cei de la Washingston Post, au fost publicate pe cont. La fiecare postare, prietenii şi membrii familiilor comentau întrebând de starea celor doi. Răspunsurile au fost, de fiecare dată, scurte şi tăioase.

Mama lui Carvers a declarat pentru NBC că fotografiile cu cei doi au fost încărcate de fiul său pe cont cu mai bine de un an în urmă şi că toate acestea sunt publicate acum pentru a avea impresia că ei sunt bine.

În plus, de pe acest cont au fost transmise şi mesaje private către prieteni. ”Mi-e dor de toată lumea. Suntem ok. Doar o persoană ştie unde suntem... Persoana care înseamnă cel mai mult pentru mine şi Kala ştie unde suntem şi vom fi aşa pentru totdeauna”.

Între timp, contul de Facebook al Kalei Brown nu a mai fost activ din 27 august.

Locotenentul David Creamer a declarat pentru Daily Beast că nu crede că biroul pe care îl conduce a încercat să ia legătura cu Facebook, pentru a încerca să descopere cine publică pe contul respectiv.

”Pentru a face asta avem nevoie de un mandat de percheziţie pentru Facebook. Nu ştiu dacă am făcut asta, dar sunt aproape sigur că nu. Trebuie servit un mandat de căutare ca Facebook să caute în înregistrările lor un IP”, a spus el.

Un purtător de cuvânt al Facebook a afirmat pentru acelaşi site că, dacă ar fi primit mandatul, ar fi căutat toate informaţiile necesare. Ancheta continuă.