FBI a anuntat luni ca investigheaza natura si motivul intruziunii cibernetice in sistemul informatic al conducerii Partidului Democrat, potrivit Reuters. Reamintim ca Wikileaks a publicat saptamana trecuta emailurile Comitetului National Democrat din care reiese ca, in alegerile primare democrate, liderii democrati considerau ca senatorul Bernie Sanders are sanse mici sa castige sustinerea partidului pentru prezidentiale.

O reactie rapida la aceste scurgeri a fost demisia presedintelui Partidului Democrat, Debbie Wasserman Schultz. Ea a fost contestata de Bernie Sanders si sustinatorii sai, care o acuza de partinire.

Reamintim ca managerul de campanie a lui Hillary Clinton, Roby Mook, a declarat ca in opinia sa "actori ai statului rus" au fost implicati in scurgerea emailurilor Comitetului National Democrat american din care reiese ca, in alegerile primare demorate, liderii democrati considerau ca senatorul Bernie Sanders are sanse mici sa castige sustinerea partidului pentru prezidentiale, relateaza Washington Post.

"Exista dovezi ca actori ai statului rus au spart DNC (Democratic National Committee), au furat emailurile, si sunt experti care spun ca au scurs aceste emailuri cu scopul de a-l ajuta pe Donald Trump", a declarat Mook pentru CNN intr-un interviu difuzat duminica: "Nu cred ca este ocoincidenta ca aceste emailuri au fost publicate in ajunul conventiei noastre de aici."

Mook a declarat ca idea ca rusii au scurs emailurile democratilor posibil pentru a-l ajuta pe Trump este "tulburator".