Rusia a afirmat sambata ca a expulzat in luna iunie doi angajati ai ambasadei SUA la Moscova, dupa o miscare "neamicala" similara efectuata de Washington, transmite Reuters.

Lupta dintre un politist si un diplomat americanFoto: Captura YouTube

Unul dintre diplomatii expulzati a fost implicat intr-un incident cu un politist rus in apropiere de intrarea in ambasada americana din Moscova, a informat Ministerul rus de Externe intr-un comunicat, citandu-l pe ministrul adjunct de Externe Serghei Ryabkov.

Celalalt diplomat era "de asemenea un agent operativ al CIA", a mai spus Ryabkov.

Relatiile dintre Rusia si Statele Unite s-au racit dupa anexarea de catre Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea, in 2014, iar drept urmare Occidentul a impus sanctiuni impotriva Rusiei, aminteste Reuters.

Ryabkov a mai precizat ca cei doi diplomati americani au fost declarati personae non gratae.

"Speram ca cei de la Washington isi vor da seama de toata ticalosia liniei agresive anti-Rusia. Daca decid acolo sa o ia pe calea escaladarii, nu vor ramane fara raspuns", a mai afirmat Ryabkov, citat in comunicat.

Departamentul de Stat american a anuntat vineri ca, in data de 17 iunie, Statele Unite au expulzat doi oficiali rusi, ca raspuns la un atac al unui politist rus asupra unui diplomat american. Atacul ar fi avut loc in data de 6 iunie, in timp ce diplomatul incerca sa intre in ambasada SUA de la Moscova.

Citeste si: O televiziune ruseasca difuzeaza imagini cu lupta dintre un politist rus si un diplomat american, pe scarile ambasadei din Moscova