Statele Unite au expulzat doi oficiali rusi in data de 17 iunie ca raspuns la atacul unui politist rus asupra unui diplomat american, a declarat, vineri, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat al SUA, relateaza Reuters. Atacul ar fi avut loc in data de 6 iunie, in timp ce diplomatul incerca sa intre in ambasada SUA de la Moscova.

"In data de 17 iunie, am expulzat doi oficiali rusi din Statele Unite ca raspuns la acest atac", le-a spus purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, John Birby, reporterilor, refuzand sa ofere mai multe detalii despre expulzari.

Anterior, in timpului unui briefing de presa, purtatorul de cuvant a declarat ca un politist rus a atacat un diplomat acreditat al SUA atunci cand acesta incerca sa intra in ambasada SUA de la Moscova in data 6 iunie.

Reamintim ca o televiziune din Rusia a difuzat o inregistrare video in care este prezentata lupta dintre un ofiter de politie si un diplomat american, pe scarile ambasadei Statelor Unite ale Americii din Moscova, potrivit The Guardian.

Washington Post a relatat, citand patru oficiali americani informati despre acest incident, ca un agent FSB (ex-KGB) a batut un diplomat american care incerca sa intre in ambasada americana din Moscova. Potrivit versiunii rusesti, era vorba de un politist, si nu un agent FSB.